Benvinguts al Blog d’Arts Santa Mònica

L’Arts Santa Mònica és un centre dedicat a l’exploració de la creativitat i la innovació en l’actual cultura digital i els seus múltiples formats i llenguatges artístics; un centre per a les arts, les seves hibridacions, la transversalitat de disciplines, l’experimentació i el risc, i la incertesa de la recerca. Aposta per narratives transmèdia en les quals la reflexió i l’actualitat són eixos que guien la programació, que produeix en col·laboració i fent xarxa amb una constel·lació de projectes i institucions locals i internacionals. Entès com a espai mediador amb un nou perfil de gestió cultural, el centre vol ser un escàner de la vitalitat de l’ecosistema cultural català i de la creació de la cultura contemporània.

S’hi realitzen exposicions de les disciplines creatives més variades: arquitectura, arts escèniques, arts visuals, música, literatura, disseny, gastronomia, etc. A més, organitza un extens ventall d’activitats relacionades amb les exposicions o bé que acull en col·laboració amb altres centres artístics.

L’Arts Santa Mònica abraça la recerca, la producció i l’exhibició; impulsa la producció artística i les residències de creadors i investigadors locals i internacionals, sempre a prop dels mateixos creadors, dels professionals de la cultura i les seves recerques. El centre aposta de manera decidida per un projecte educatiu i de mediació amb el barri, la ciutat i el territori, i que provoca la participació ciutadana i el debat. És un espai obert a públics diversos que troben en les arts una reflexió i/o un gaudi; una plataforma per a la cultura participativa, i un lloc de socialització i de formació per a una ciutadania activa.

Aquest blog neix amb l’objectiu de promoure la interacció entre artistes i públic. Els autors, curadors, etc. que exposin els seus projectes artístics a l’Arts Santa Mònica comptaran amb aquest mitjà per ampliar la seva oferta expositiva, penjant textos, multimèdia, etc., els quals poden ser entesos com un aprofundiment en el seu missatge expositiu, un camí complementari que presenti als espectadors altres vies de comprensió de la proposta expositiva. Els comentaris dels visitants del blog suposaran una interpel·lació directa als artistes, de tal manera que es podrà establir un diàleg entre una i altra banda del fenomen artístic.