Projecte col·laboratiu ‘Quien canta su mal espanta’. Virginia García del Pino

Capella de Santa Llúcia
(Jardins de John Lennon s/n)
Porta de la Muralla s/n, Girona

Diumenge 16 de juliol de 2017, 21h
Concert de ‘Don Simón i Telefunken’ i Mariona Aupí

Del 17 al 21 de juliol de 2017, de 17 a 21h
Activitat participativa: micro obert per cantar

Entrada lliure

cantar2.jpg

El diumenge 16 de juliol a les 21h a la Capella de Santa Llúcia tindrà lloc un concert de ‘Don Simón i Telefunken’ i Mariona Aupí. Aquest espectacle donarà el tret de sortida al projecte participatiu “Quien canta su mal espanta” que l’artista en residència Virginia García del Pino desenvoluparà durant la setmana següent.

Plantejada en col·laboració amb els músics Don Simón i Telefunken, Mariona Aupí i Elsa de Alfonso aquesta proposta vol indagar sobre la capacitat humana de guarir l’ànima a través del cant, convertint Santa Llúcia en un refugi per alleujar malestars.

Del 17 al 21 de juliol, de 17 a 21h, en aquesta capella situada als Jardins de John Lennon, hi haurà un equip de so amb dos micròfons encarats per tal que qualsevol persona ho vulgui pugui cantar. En un dels micròfons es cantaran les cançons que ens fan feliços o que ens porten bons records i, en l’altre, cançons que ens posin melancòlics o tristos. Els micròfons alteraran les veus de diferents maneres i els usuaris podran experimentar mitjançant un ordinador diferents tons i veus per triar quin és el que prefereixen per a la seva cançó.

Tothom està convidat a cantar i no és necessari fer-ho bé, com tampoc cal saber-se la lletra de memòria, es tracta de passar una bona estona i de viure l’experiència de cantar com un professional.

Aquesta proposta s’emmarca dins Polititzacions del malestar, un projecte interdisciplinari en el qual es recullen diverses iniciatives artístiques que s’aproximen a la creació des de la seva potencialitat de donar forma al malestar, individual i sistèmic, en un context econòmic, polític i social on s’imposa la dependència als psicofàrmacs i la medicalització.

El projecte busca gestionar i polititzar el desassossec des dels processos creatius i a partir de diverses perspectives, utilitzant l’art com a via efectiva per buscar noves maneres de relacionar-se amb la inquietud. Aquests processos, treballats mitjançant una dimensió individual i col·lectiva, participativa i política, mostren com l’art és un instrument eficaç per canalitzar i donar visibilitat a certs conflictes alhora que evidencien que la relació entre allò íntim i allò públic es pot vincular amb una clara voluntat de transformació social.

Al llarg de 2017, el col·lectiu Enmedio, Virginia García del Pino i Rufino Mesa desenvoluparan tres projectes en diversos espais públics que, juntament a la celebració d’una jornada i una publicació seran el primer pas cap a un arxiu que vol recollir diverses experiències de gestió del malestar des de la perspectiva de la creació.

Politizacions del malestar és un projecte dirigit per Nora Ancarola, Daniel Gasol i Laia Manonelles amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.

Virginia García del Pino (Barcelona, 1966) forma part del “nou cinema d’autor espanyol” i compagina la seva carrera com a directora amb la docència al Màster de documental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Belles Arts, la seva producció com a videoartista s’acosta al gènere documental amb obres que sorgeixen d’una temptativa de comprendre el món des d’una òptica menys dolorosa i en els quals sol optar per una contundent senzillesa formal.

Més informació: info@bolit.cat 

972427627

www.bolit.cat 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s