Polititzacions del malestar: Manuel Delgado

Nora Ancarola /Daniel Gasol / Laia Manonelles

Tercera entrevista

Manuel Delgado

Manuel Delgado Ruiz (Barcelona, 1956) és antropòleg i professor universitari català. Llicenciat en Història de l’art i doctor en Antropologia per la Universitat de Barcelona. Ha treballat especialment entorn la construcció de l’etnicitat i les estratègies d’exclusió en marcs urbans. També s’ha interessat per les representacions culturals a la ciutat i les noves formes de culte al món contemporani. Membre del Consell de direcció dels Quaderns de l’ICA, forma part de la junta directiva de l’Institut Català d’Antropologia. També és membre de la Comissió d’Estudi sobre la Immigració del Parlament de Catalunya.

És director de la col·lecció “Biblioteca del Ciudadano” de l’Editorial Bellaterra i de la col·lecció “Breus clàssics de l’antropologia”, de l’Editorial Icària.

Els seus darrers llibres: Sociedades movedizas. Ed. Anagrama, 2007; La ciudad mentirosa. Fraude y miseria del ‘Modelo Barcelona’. Ed. Cataratas, 2007; Pensar por pensar. Ed. Aguilar, 2008; El espacio público como ideología. Ed. Catarata, 2011; La ira sagrada. Ed. RBA, 2012; Ciudadanismo. Catarata. 2016.

Deixa un comentari