Preguntes que m’han fet durant la residència (II)

Per què és important exhibir-se?

No sóc ningú per dir quan convé o no exhibir-se. Cadascú ha de conèixer els seus límits i les seves necessitats. Però sí sé que som invisibles per molta gent –per als de dalt i també per als que són com nosaltres- i que l’exhibició pública –on i offline– provoca i cerca el reconeixement de l’altre (sigui satisfactòria o rebutjable la reacció). Si no ens mostrem no ens veu ell, ni ella, ni els altres. Es tracta d’un tema relacional i de comunicació. De codis no sempre oberts que les persones necessitem per trobar-nos. L’exhibicionisme, però, no es pot dissociar de cert espectable a l’espai públic ja que també és una estratègia propagandística de la privatització del mateix, d’un neolliberalisme sense escrúpols, de mecanismes altament atractius en què s’anul·la la identitat de l’individu, la del context i sembla que tot val. L’art urbà com a fenomen podria ser-ne un exemple paradigmàtic.

 

Aquest dissabte 29 d’abril a les 12h., com a cloenda del projecte, hi haurà una posada en comú sobre tot allò que ha passat durant les quatre residències. Hem convidat a representants d’associacions, col·lectius i institucions per reflexionar precisament sobre què entenem per exhibicionisme i on rau la seva importància.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s