Preguntes que m’han fet durant la residència

Jordi Pallarès, comissari de PEEP SHOW.
Un projecte sobre l’exhibicionisme a l’espai públic amb la participació de Mawatres, Santiago Morilla, Aimar Pérez Galí i Pau Sampera.
Espai residència.
Abril de 2017.

Per què un peep show en un centre de creació contemporània?

A la Rambla de Santa Mònica han existit peep shows des de fa molts anys. Espectacles eròtics per a adults que atreien tant a ciutadans com a turistes. Llocs on molts volíem entrar però no ho feiem per por, pudor o vergonya. Uns espais en què es podia mirar per un forat com una persona o parella exhibia els seus cossos. Aquests negocis ja han desaparegut, reconvertint-se en altres atractius. Exhibir-se té unes connotacions negatives en la cultura occidental ja que no està ben vist que algú es mostri i/o destaqui entre la resta. Contradictòriament a moltes de les seves manifestacions, la cultura judeo-cristiana també condemna qualsevol acció que no respongui a una certa austeritat i pugui fer ombra a qui realment ocupa una posisicó important dins la jerarquia eclesiàstica. Curiosament, el “nostre” exhibicionisme està coincidint amb l’època de les processons de setmana santa. Partint d’aquí, el projecte Peep Show pretén reivindicar la nostra necessitat d’exhibir-nos -conscientment o inconscient- des del moment en què sortim de casa o ens exposem virtualment. Deixar-se veure i que et vegin de manera explícita i voluntària com a forma política de ser i estar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s